Nieuwe website maken

Ben jij van plan om een nieuwe website te gaan maken? Wat leuk!

Een website kan de manier zijn om je bedrijf op de kaart te zetten of jouw unieke product aan de wereld te tonen. Er zijn tientallen redenen waarom jij een nieuwe website zou willen maken. Maar hoe pak je dit aan?

cursus nieuwe website maken

Zij gingen je voor

Dolgraag wil ik zelf mijn website bouwen, maar dat is ook erg spannend. Ik heb het een poosje uitgesteld, maar ben nu toch begonnen met de Lekker Webben cursus. Ik was eigenlijk heel bang dat dit iets zou zijn wat ik niet kon. De cursus zit super goed in elkaar. Je maakt eerst de inhoud, wat ik erg spannend vond en dan ga je pas de website bouwen. Ik dacht dat het nooit zo lukken, maar met de duidelijke stap-voor-stap uitleg van Mok lijkt het nu zowaar toch wat te gaan worden., ik had echt niet verwacht dat ik al zover zou komen, want ik heb er niet veel ervaring mee. In allemaal korte filmpjes neemt Mok je echt stap voor stap mee. Heel fijn van de cursus is ook dat je het echt op je eigen tempo kunt doen, zelfs als je er lang mee wacht als ik deed. Echt een aanrader dus.

Hetty van de Brink

Ik ben super blij met mijn nieuwe website. Dankzij de online training en support van Mok heb ik zelf m’n website kunnen bouwen. Mok legt alles heel helder uit en neemt je stap voor stap mee door het proces met een prachtig resultaat. Top!

Petra van den Luitgaarden

Van de week werd ik gebeld door RTL4. Zij vroegen mij met hen een item over verkoopstyling te maken voor het programma Woontips op de zaterdagmiddag. RTL had mij gevonden door mijn website, die ik dankzij de tutorial van Mok heb gebouwd. Hoe cool is dat!

Annemare Rijnbeek

Nieuwe website maken

Een website bouwen vanuit het niets kan best een opgave zijn, ook al is er heel veel kennis en informatie online over te vinden. Dit kan het soms juist moeilijk maken om te bepalen waar je nu precies moet beginnen en wat je moet doen.

Daarom geven wij je alvast een overzicht van dingen die je kan voorbereiden zodat jij niet voor verrassingen komt te staan. Ga voorbereid aan de slag met jouw nieuwe website en voorkom dat je dagen, weken of jaren bezig bent met het voorbereiden en uitdenken van jouw website.

Wat heb je nodig om een nieuwe website te maken?

Voordat je begint met het maken van je nieuwe website is het prettig om te weten wat je hiervoor nodig hebt. Zo kan je je voorbereiden, alvast uitdenken hoe jouw website eruit moet gaan zien en wat je hiervoor nodig hebt. Dit hoeft niet uitgewerkt te zijn tot in de puntjes, maar een algemeen idee van jouw website zal je gaandeweg helpen om je site te bouwen.

Bedenk van tevoren goed waarom en voor wie jij jouw website gaat maken. Wat is je doel? Hoe ga jij dit vertalen naar een website? Als je weet wat je wilt bereiken is het een stuk gemakkelijker om te bedenken wat je nodig hebt voor jouw specifieke website.

Zo wordt het makkelijk om te bepalen wat de toon van je teksten gaat zijn en welke stijl je website nodig heeft om jouw doelgroep aan te spreken.

Verder zijn er ook een paar standaard dingen die elke website nodig heeft. Deze zijn dus niet branche- of bedrijfsspecifiek. Deze kan je van tevoren alvast doornemen en regelen, we hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Domeinnaam

Een domeinnaam is wat mensen boven in de zoekbalk van Google invullen om bij jouw website uit te komen, dit ziet er als volgt uit voorbeeldwebsite.nl. Probeer een domeinnaam te vinden die gemakkelijk te onthouden en te spellen is. Wanneer er een typefout in staat krijgt de zoeker namelijk een foutmelding te zien en komt diegene niet bij jouw site uit.

Je kunt jouw domeinnaam via verschillende hostingbedrijven vastleggen. Kijk welke hosting provider het beste bij jou en jouw wensen past.

Je kunt bij je domeinnaam kiezen uit verschillende domeinextensies kiezen. Dit zijn de .nl of .com. Hier zijn nog veel meer verschillende opties om uit te kiezen. Wil je een internationale website, dan zijn .com en .net interessante opties. Ga je voor een Nederlandse website kan je het beste gaan voor .nl.

mok Heijmerink kleding makers zit

WordPress

Er zijn ook andere manieren om je website te bouwen dan WordPress. Echter raden wij je aan om WordPress te gebruiken, dit is de meest gebruiksvriendelijke manier die je veel opties biedt om jouw website volledig naar wens te customizen.

Doordat er duizenden verschillende plugins beschikbaar zijn en thema’s die je kan aanpassen kan jij jouw droom website gemakkelijk zelf bouwen.

Structuur 

Door te bepalen welke pagina’s je website nodig heeft, kan je ook de structuur opbouwen. Hierdoor blijft je site overzichtelijk en logisch opgebouwd. Kijk eens naar jouw concurrenten, hoe hebben ze hun site gebouwd. Wat vind jij daar prettig in gebruik? Wat zou jij anders en beter doen?

Onthoud echter wel dat er een paar standaard dingen zijn waar mensen nu zo aangewend zijn, dat je het je bezoekers onnodig moeilijk maakt als je hiervan afwijkt. Denk bijvoorbeeld aan je winkelwagen rechtsboven en je menu aan de bovenkant van de pagina. Je wilt dat deze dingen natuurlijk makkelijk te vinden zijn voor je website bezoekers.

resultaat nieuwe website maken

Huisstijl

Wellicht heb je al een idee hoe je jouw website eruit wilt laten zien. Wanneer jouw website staat is het tijd om het er dan ook goed uit te laten zien. Welke kleuren ga je gebruiken, hoe gaat de indeling eruit zien en welke lettertypes wil jij op je site?

Al deze onderdelen van design geven een bepaald beeld van je bedrijf. Door speelse lettertypes en kleuren te gebruiken geef je een hele andere indruk dan een website met een zakelijk uiterlijk die weinig kleuren heeft.

Heb je bijvoorbeeld een website waar je speelgoed verkoopt, maar ziet deze er heel zakelijk uit, dan is de kans groot dat er verwarring ontstaat bij je website bezoekers.

Bedenk dus goed van tevoren wat jij wilt uitstralen en hoe je dit kan doen. Met een website kan je de toon zetten en dus ook de verwachtingen van jouw potentiële klanten. Wellicht is het nodig om een designer in te huren om de benodigde ontwerpen te maken, maar met stockphotos en een bewerkingsprogramma kan je vaak ook al een heel eind komen.

Content

Wat wil je laten zien op je website? Welke informatie moeten je website bezoekers meteen zien? Je hebt nu je design voorbereid dus het is nu tijd voor de invulling hiervan. Voor elke pagina die je hebt gecreëerd wil je natuurlijk ook interessante content laten zien aan de bezoeker van jouw website, dit zijn de teksten en foto’s op je site. Je kunt zelf foto’s maken voor je website of gebruik maken van stock foto’s. Let er wel goed op dat je deze foto’s ook echt mag gebruiken om problemen met copyright te voorkomen. Er zijn verschillende websites online te vinden waar je gratis foto’s kan vinden van hoge kwaliteit.

Wanneer je veel afbeeldingen op je website weer wilt geven is het belangrijk om deze eerst te verkleinen. Het laden van foto’s is een tijdrovend proces waardoor je website langzaam laadt. Door het verkleinen maak je jouw website sneller en daarmee gebruiksvriendelijker.

content bedenken nieuwe website maken

SEO

SEO gaat over de vindbaarheid van jouw website in Google. Wanneer je zoekt naar ‘beste matras’ krijg je een overzicht van websites te zien waarvan Google denkt dat die jou het meest gaan helpen.

Deze websites betalen niet voor hun plek, tenzij er advertentie bij de link staat. Google deelt ze zelf in op basis van hoe waardevol de site is en hoe goed deze aansluit op de zoekopdracht. Door jouw website te vullen met relevante content die je gebruikers helpt, zal Google uiteindelijk jouw website aan meer mensen laten zien als optie.

Je kunt je voorstellen dat de websites die hoog in Google staan veel bezoekers genereren hierdoor. Denk maar eens aan je eigen zoek gewoontes, hoe vaak klik jij op de tweede pagina van de zoekresultaten? Of scroll jij door tot de laatste opties van de eerste pagina? Dat is waarom je graag bovenaan wilt komen met je site zodat je veel organische (niet betaalde) bezoekers naar je site trekt.

Dit is het basisidee achter SEO, er zit namelijk nog veel meer achter. Van strategieën tot trucjes die je kan gebruiken om hoger te scoren in Google en andere zoekmachines. Daar helpen we je graag mee met onze slimme SEO training.

Meten 

Wanneer je jouw nieuwe website hebt gemaakt, wil je natuurlijk ook weten of deze het goed doet bij je bezoekers. Het meten van de gebeurtenissen op je website is daarom ook erg belangrijk. Zo hoef je dus nooit meer te twijfelen of er nieuwe bezoekers naar je website komen, of er meer bezoekers zijn dan vorige maand en hoe lang je bezoekers blijven op je site.

Je kent de uitspraak meten = weten. Dat gaat ook op bij websites, hoe meer informatie jij hebt over het gedrag van jouw bezoekers, hoe beter je hierop kan inspelen. Verlaten mensen je site altijd bij een bepaalde pagina? Dan is het tijd om deze aan te passen.

Door patronen te ontdekken kan jij jouw website optimaliseren en zo meer bezoekers trekken en je huidige bezoekers langer op je website houden.

Nieuwe website bouwen

Zoals je ziet, komt er best veel kijken bij het voorbereiden en maken van een website. Een website maken is dan ook niet iets wat je zo in een dag kan doen, toch? Door jarenlange ervaring in het maken van websites weet ik hoe jij een goede website binnen 1 dag kan bouwen.

Deze kennis en ervaring deel ik graag met je zodat jij binnen 1 dag jouw website hebt staan.

Voorkom dat je dagen, weken of zelfs maanden bezig bent met het bouwen en uitwerken van jouw website met onze workshop website bouwen. Binnen 1 dag heb jij de website waar je altijd al van droomde en de kennis in huis om deze up-to-date te houden en aan te passen wanneer nodig.

Wacht niet langer en schrijf je in voor een van onze webbouwen aan de keukentafel workshops. Dan gaan we samen aan de slag met het bouwen van jouw droom website!

 

Annemarije Mok nieuwe website maken
Gewoon maar 3 voorbeelden van websites die de deelnemers van het online programma hebben gemaakt. 

Maak van jouw (nieuwe) website een succes!

Ben jij nog clueless waar te beginnen? Kun jij wel een soort handboek ‘website maken voor dummies’ gebruiken? Dan zit je bij ons goed! Wij bieden bij Webbouwen aan de keukentafel zowel gratis goodies, als betaalde workshops en trainingen aan. Je kunt het maken van je website ook volledig aan ons uitbesteden! Lees hieronder meer over hoe wij je kunnen ondersteunen in website maken voor dummies.

Gratis goodies

Via onze website kun je je inschrijven voor een online masterclass, waardoor je in 5 stappen leert hoe je kunt starten met je website. Echt een website maken voor dummies dus! In deze masterclass leer jij hoe je de techniek voor je kan laten werken en nemen wij je mee in de belangrijkste eerste stappen die je eenvoudig kunt ondernemen voor het bouwen van een website. Zo weet je door deze masterclass website maken voor dummies wat je moet doen, wanneer je het moet doen en ook hoe. 

Daarnaast kun je je bij Webbouwen aan de keukentafel ook nog inschrijven om wekelijkse tips & tricks te ontvangen om jouw website te verbeteren.Zo blijf je helemaal up-to-date en kun jij je website inzetten voor de bloei van jouw bedrijf. En dat helemaal zelf, super toch?

Website maken voor dummies: trainingen & workshops

Of je nou helemaal geen voorkennis hebt of je je al hebt verdiept in het maken van websites, wij kunnen je bij Webbouwen aan de keukentafel bij alles helpen. Zo bieden we de volgende trainingen aan. 

Waanzinne website waarden

Tijdens deze online training leer je de basisprincipes van het maken van een website, zodat jij precies weet hoe je het vertrouwen van jouw websitebezoekers kunt winnen. Je leert hierbij het belang van een goede structuur, hoe je je doelgroep direct kunt aanspreken, en het bepalen van de stijl van je website. Dit is een stap-voor-stap training website maken voor dummies, waarin jij de belangrijke basis onder de knie kunt krijgen.

overleg nieuwe website maken

Online training website maken voor dummies

Jij leert van A tot Z hoe je een website ontwerpt en bouwt. In één ochtend kun jij door een effectieve bouwmethode al de basis hebben staan! Ook krijg je  tips hoe je het design voor je pagina’s helemaal naar jouw stijl kunt maken. Echt bij de basis beginnen, dat is een website maken voor dummies.

Workshop website maken voor dummies

Maak je website in één dag! Door een goede voorbereiding en een bewezen formule leer jij in een enkele dag een echte professionele website op te zetten. Zo verspil je geen tijd, voorkom je fouten en behoud je de controle. En door de professionele hulp kun je later jouw website makkelijk blijven bewerken.

cursus nieuwe website maken
klant gesprek nieuwe website maken

Self Selling Wonderweb

Geen website maken voor dummies, maar jouw bestaande website optimaliseren. In deze training leer jij alles over workflows! Zo leer jij stapsgewijs hoe je je wervings-, afspraak-, verkoop- en inschrijvingsprocessen kunt automatiseren. Zo krijg je controle over je bedrijf, zodat jij je marketingplannen snel kunt implementeren!

Slimme SEO training

Door deze training lukt het jou om je website binnen 8 weken hoger in Google te krijgen! Je leert hoe je je website slim kunt optimaliseren voor zoekmachines, specifiek toegespitst op jouw unieke doelgroep, waarde en bedrijf. Dit is een duurzame manier van online zichtbaarheid, want hiervan kun je jarenlang de vruchten plukken! Dit is geen website maken voor dummies, maar deze training is geschikt voor ondernemers die al een website hebben.

Slimme SEO training

Website maken uitbesteden

N

Zie jij het niet zitten om jouw website zelf te maken?

N

Ben je bang dat het er amateuristisch uit komt te zien?

N

Of zit jij helemaal vast en weet je niet wat je nu moet doen?

Dan zit je bij ons aan het juiste adres! Jij hebt de ideeën en weet het beste wat jouw bedrijf moet uitstralen. Wij hebben de technische kennis in huis om jouw ideeën te realiseren. Geen website maken voor dummies, maar website maken door professionals! In samenspraak met jou kunnen wij de website voor jouw bedrijf realiseren. Wij kunnen deze voor je ontwerpen en bouwen, terwijl jij naast ons aan de keukentafel zit. Live en persoonlijk maken wij dus jouw website op maat. Je kan kiezen voor zowel een starters pakket als een masterdeal pro!

De kracht van uitbesteden:

I

Snel online: binnen een mum van tijd zie je jouw bedrijf voor je ogen tot leven komen.

I
Professionele uitstraling: onze experts weten precies waar ze op moeten letten om jouw website een echte professionele uitstraling te geven.
I
Op maat gemaakt: geen standaard templates, maar een website die helemaal voor jou op maat is gemaakt.
I
Zelf in controle: jij zit naast de webbouwer op het moment van bouwen. Zo is het persoonlijk en kun je snel schakelen. Nadat jouw website gebouwd is, krijg je alle tools mee om deze zelf aan te kunnen passen.

Vragen en antwoorden

Heb ik technische kennis nodig?

Een website maken voor dummies betekent echt voor dummies. Voorkennis is in de meeste gevallen niet vereist, want wij nemen je stapsgewijs mee door het proces van een website bouwen. Wij kunnen jou tips & tricks geven, zodat je zelf helemaal aan de slag gaat. Bij sommige workshops, zoals Self Selling Wonderweb, heb je al een website nodig om een verkoopsysteem in te implementeren. Hierbij is het wel belangrijk dat je al wat basiskennis hebt. Weten wat voor jou van toepassing is? Dat bespreken we graag met jou samen!

Ik heb nog geen website, is dat erg?

Bij sommige workshops of trainingen, zoals de online training website maken voor dummies, heb je geen website nodig. Sterker nog, je krijgt het maken van een website stap voor stap uitgelegd in korte video’s! Andere trainingen, zoals de training Self Selling Wonderweb, zijn erop gericht om jouw werkende website te verbeteren. Hierbij is het hebben van een website dus wel essentieel.

Voor wie zijn de cursussen en trainingen?

Onze trainingen, zoals website maken voor dummies, bieden wij aan voor:

  • Ambitieuze ondernemers die met een groot gemak hun klanten willen bedienen
  • Ondernemers die zichzelf veel tijd willen besparen
  • Ondernemers die een concrete volgende stap willen zetten om hun bedrijf te verbeteren
Webbouwen aan de keukentafel

Laat je bedrijf stralen en...

Light up the world

GRATIS CHECKLIST

Dit heb je nodig voor een nieuwe website

Je bent er maar 17 vinkjes van verwijderd :)

You have Successfully Subscribed!

GRATIS EBOOK

Bespaar direct tijd op het bouwen van je website

Ontdek de 7 geheimen naar sneller een betere website online

You have Successfully Subscribed!