Cursus website maken voor beginners

Ben jij beginnend ondernemer of al even op weg en is het tijd voor een nieuwe website? Of ben je lid van een vereniging en wil je online-hulp bieden? Door onze cursus website maken voor beginners hoef jij geen dure webdesigner in te schakelen en bouw je helemaal zelf binnen een paar dagen een prachtige website.

Wat zijn de voordelen van zo’n cursus? Wat heb je eraan? Welke soort cursussen zijn er? In dit artikel kom je erachter. Na het lezen weet jij of een cursus website maken voor beginners bij je past.

Is dat laatste toch niet het geval? Lees dan toch door, we hebben nog wat andere opties voor je in petto.

Waarom een cursus website maken voor beginners volgen?

Een cursus volgen is tegenwoordig helemaal hip. Ze vliegen je dan ook om de oren. Voor je favoriete YouTubevideo’s, op platformen als LinkedIn, iedereen lijkt aan cursussen te beginnen. Dat is ook niet gek, wij mensen worden steeds zelfstandiger en willen meer leren. Zeker op onlinegebied is er nog veel te behalen. Een cursus website maken is voor jou als beginnend ondernemer, werknemer of hobbyist dé manier om jezelf te ontwikkelen.

Ideale start van je ondernemerscarrière

Je doet waar je hart ligt en bent vooral dat hart gaan volgen. Je hebt een onderneming opgezet. Maar dan weet je dat er een website moet komen. Zonder een website, geen bedrijf. Toch?

Online vindbaarheid is voor veel bedrijven tegenwoordig een levensader. De website zorgt voor nieuwe klanten waardoor de business blijft draaien. Maar als startende ondernemer heb jij geen groot startkapitaal. Je hebt je laatste spaargeld in het inkopen van producten of machines gestoken, vijfduizend euro of meer neerleggen voor een webdesigner kan er niet vanaf.

Wanneer je zelf zoekt naar informatie, zie je door de vele bomen al gauw het technologische bos niet meer. Thema’s, CMS-systemen, webbuilders, Divi, Elementor?

Hier ben je niet voor gaan ondernemen. Jij wilde vrijheid en doen wat je leuk vindt. Daarom is een cursus website maken voor beginners ideaal voor jou als startende ondernemer. Wél de skills leren en alles op een presenteerblaadje krijgen, niet de hoge kosten van een webdesigner hoeven te betalen.

les website maken voor beginners

Hulp bieden aan organisaties in je privéleven

Onderneem je niet? Ook dan kan een cursus van pas komen. Websites maken is niet alleen leuk, je kunt er ook nog eens anderen mee helpen. Misschien ben je wel aangesloten bij een sportvereniging waarvan de website er niet goed uitziet. Of je kent een bevriende ondernemer die met z’n handen in het haar zit omdat de website niet de juiste looks heeft. 

Door onze cursus help jij een ander in online-nood. Je kunt mensen of organisaties in je privékring helpen met een nieuwe website. Misschien krijg je er wel wat korting op de jaarlijkse contributie voor terug. 😉

Je doet dit vooral omdat je het leuk vindt. Een ander helpen doet je goed. Door onze cursus website maken voor beginners ben jij straks de redder in nood. 

Goede toevoeging aan je cv

Ambitieuze mensen weten hoe belangrijk het vergroten van je ‘skillset’ is om te slagen in je carrière. Tel daarbij op dat het internet steeds belangrijker wordt en jij begrijpt waarom een certificaat website bouwen een mooie aanvulling is op je cv. Toekomstige werkgevers zien deze vaardigheid als een extraatje waardoor jij de kans op een baan vergroot.

aanbod cursus website maken voor beginners

Een vaardigheid die de rest van je leven van pas komt

Of je nu onderneemt, de sportvereniging helpt aan een nieuwe website of je vindt het gewoon leuk om te leren, wat wij je leren zal altijd van pas komen. De wereld digitaliseert, jij plukt daar de vruchten van. 

Leuke toevoeging: de cursus is inclusief een levenslang lidmaatschap tot de community Lekker Webben. Alle cursisten zijn in die community te vinden. Je stelt je vragen over de cursus website maken voor beginners, over aanpassingen aan je website of je helpt een ander verder. Samen brengen jullie elkaars websites (nog meer) tot leven. 

“Je wilt een goede website. Zonder gedoe.”

Gratis e-book

Bespaar direct tijd op het bouwen van je website

Je hebt wel wat anders te doen dan het komende half jaar te besteden aan het maken van je eigen website toch? Ontdek hoe je sneller een betere website maakt.

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

Wat is een video cursus?

De cursus website maken voor beginners is er in twee vormen: via video of in een workshop. Met een video cursus ontvang jij direct na betaling al het beeldmateriaal dat nodig is om stap voor stap een nieuwe website te maken. 

Voordelen video cursus website maken voor beginners

=

Door de trainingen volg jij de cursus op je eigen tempo

=

Overal ter wereld te volgen (bijvoorbeeld aan je keukentafel)

=

Eén betaling, voor altijd toegang

=

Toegang to online community

Vooral het overal ter wereld kunnen volgen van een cursus biedt uitkomst. Misschien is het wel je droom om als digital nomad de wereld rond te reizen. De cursus website maken voor beginners volg je vanuit het buitenland, je bouwt je eigen website en helpt vervolgens anderen met de skills die je hebt opgedaan. Mooier wordt het niet!

Gewoon maar 3 voorbeelden van websites die de deelnemers van het online programma hebben gemaakt. 

Workshop dag

Ben jij meer van het persoonlijke contact? Dat is goed te begrijpen. De cursus website maken voor beginners is daarom ook te volgen in workshopvorm. In één dag leer jij tijdens een interactieve workshop de ins en outs omtrent het maken van een nieuwe website. De cursusdag vindt plaats in Bussum, midden in de natuur!

Voordelen workshop website maken voor beginners

=

In één dag een complete website leren bouwen

=

Direct antwoord op al je vragen

=

Toegang tot de training ‘Waanzinnige Website Waarde’ waarin je geholpen wordt met het maken en verzamelen van waardevolle inhoud voor je website.

=

Eén workshopdag, voor altijd lid van de community

tijdens cursus website maken voor beginners

Zelf de controle houden

Een van de grootste voordelen van een cursus website maken voor beginners is dat je de controle volledig in handen hebt. En houdt. Miscommunicatie tussen opdrachtgevers en webdesigners is regelmatig de oorzaak van een incomplete website. Dat wil je voorkomen. Zijn er fouten op je website te vinden? Dan is dat je eigen schuld en weet je dit door de cursus haarfijn op te lossen. 

Aan de andere kant kun je, zonder dat dit extra geld kost, experimenteren. Misschien wil je je website over een jaar wel herindelen? Of je hebt je dienstenpakket uitgebreid en er moeten wat landingspagina’s gemaakt worden? Dat door een webdesigner laten doen kost je geld, door de cursus kun je het zelf. 

Even inloggen, je geheugen opfrissen en aan de slag. Zo zie je dat je een leven lang profijt hebt van onze cursus.

Waar moet je op letten bij het volgen van een cursus?

Allereerst is het oppassen geblazen dat je niet cursus na cursus volgt om maar cursussen te volgen. Zodra mensen cursussen afnemen, komen ze in een soort cirkel terecht. Ze blijven maar leren omdat ze het gevoel krijgen nog niet genoeg kennis te hebben om het in de praktijk te brengen. Dat moet je voorkomen, maar hoe? 

Spreek met jezelf af dat je per kwartaal of bijvoorbeeld half jaar één cursus koopt en alles wat je daarin leert in de praktijk brengt. Een paar dingen werken voor je doelgroep of in je persoonlijke leven, een aantal inzichten zullen verwateren. Dat is niet erg. 

Onze cursus website maken voor beginners hebben we daarom anders ingestoken. We nemen je letterlijk mee in het proces. Je instructrice geeft les, jij voert uit. Pas wanneer dat onderdeel gebouwd is, ga je door naar de volgende fase. 

Dan nog de aantekeningen. Wil je echt wat van een cursus leren? Dan moet je dit in je achterhoofd houden:

  1. Breng de opgedane kennis direct in de praktijk;
  2. Schrijf samenvattingen en neem deze systematisch door na afronding van je cursus.
Mok cursus website maken voor beginners

Voorbereidingen treffen voor je cursus website maken

Een website maken wordt wat makkelijker als je mooie voorbeelden hebt. Plan bijvoorbeeld een uur of twee vrij in de middag en struin het internet af naar vergelijkbare en mooie websites. Bewaar alle bevindingen in een map en haal ze tevoorschijn wanneer je met de cursus begint. Zelf zomaar op ideeën komen is lastig, wat voorbereidend werk voorkomt vertraging. Heb je hier vragen over of wil je al direct starten? Neem dan contact met mij op.

Wat kan ik verwachten van de cursus?

Jij wil een goede keuze maken. Een investering doen die zichzelf dubbel en dwars terugbetaalt. Daarom is het belangrijk dat je jezelf verdiept in het cursusmateriaal voor je iets afneemt. Bij welke afnemer dan ook. 

Een cursus website maken voor beginners bij Webbouwen aan de keukentafel bestaat uit zes modules. In module één hebben we het over de basics, in de laatste module gaan we aan het verbeteren. 

15(!) jaar aan ervaring in één cursus. Al die kennis komt terug. Denk aan effectief websites bouwen zodat je minder tijd kwijt bent, ook in een later stadium. Pagina design tips van grafisch ontwerpers, het toevoegen van een WhatsApp knop voor snel contact of je Instagram feed terug laten komen in je website. Dat wat jij nodig hebt, behandelen wij in onze cursus. Je zult binnenkort compliment na compliment krijgen van klanten en mede-ondernemers.

Wacht niet op het juiste moment, die is er niet. Begin direct!

Je kunt het zelf uitzoeken, maar dan ga je een zware tijd tegemoet. De gemiddelde webdesigner haalt aardig wat nachten door… En dan is het nog niet goed. Bespaar jezelf urenlang staren naar een beeldscherm zonder inspiratie, twijfel in je hoofd of het wel goed is en kom professioneel over. 

Start direct met een cursus website maken voor beginners. Klik op de onderstaande knop, dan zien wij elkaar binnenkort in de cursusomgeving en bouw jij de mooiste website ooit. 

Helderheidsgesprek

Zit je te mokken op je website, of het niet-bestaan ervan?
Plan dan hier een online adviesgesprek met me in.
We maken samen een plan van aanpak dat bij je past.

 

Mok Heijmerink

Zij gingen je voor. Dit wil jij toch ook?

Website voor Manon, Reiki coach

Website voor Leonie, Tuinontwerp

Website voor Simone, Advocaat

Webbouwen aan de keukentafel

Laat je bedrijf stralen en...

Light up the world

GRATIS CHECKLIST

Dit heb je nodig voor een nieuwe website

Je bent er maar 17 vinkjes van verwijderd :)

You have Successfully Subscribed!

GRATIS EBOOK

Bespaar direct tijd op het bouwen van je website

Ontdek de 7 geheimen naar sneller een betere website online

You have Successfully Subscribed!

Vraag de bonussen aan

You have Successfully Subscribed!

heb je een vraag