Zo schakel je automatische updates in WordPress uit

Behoefte aan meer controle over WordPress updates? 

WordPress is het meest gebruiksvriendelijke platform voor het bouwen en onderhouden van websites. Het kan zijn dat je meer controle wilt over de updates van jouw website. Automatische updates zijn handig, omdat ze helpen om beveiligingsproblemen op te lossen en zorgen voor functieverbeteringen. Echter kunnen ze soms onverwachte problemen veroorzaken. Gelukkig kun je automatische updates in WordPress uitschakelen als je dat wilt. In deze blogpost laten we zien hoe je dat doet. 

Hoe schakel je automatische updates uit in WordPress? 

Het uitschakelen van automatische updates in WordPress doe je zo: 

Stap 1: Maak een back-up van je website

Voordat je begint, is het altijd verstandig om een volledige back-up van je website te maken. Dit zorgt ervoor dat je gegevens veilig zijn, zelfs als er iets misgaat tijdens het proces.

Stap 2: Log in op je WordPress dashboard 

Om te beginnen, log je in op je WordPress-dashboard. Dit doe je door naar de inlogpagina van je website te gaan (doorgaans www.jouwwebsite.nl/wp-admin) en in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 3: Hoe je handmatige updates uitzet voor je WordPress versie

Klik op ‘Dashboard’ in het linker zijmenu. Hier zie je een overzicht van je huidige WordPress versie en heb je de mogelijkheid om automatische updates in of uit te schakelen. 

Stap 4: Hoe je handmatige updates uitzet voor je WordPress thema

Klik op ‘Weergave’ in het linker zijmenu en vervolgens op ‘Thema’s’. Hier heb je de mogelijkheid om automatische updates in of uit te schakelen. 

Stap 5: Hoe je handmatige updates uitzet voor je WordPress plugins

Ga naar ‘Plugins’ in het linker zijmenu. Hier zie je een lijst van al je geïnstalleerde plugins. Hier heb je de mogelijkheid om per plugin de automatische updates in of uit te schakelen. 

Let op! Je bent nu zelf verantwoordelijk voor het bijwerken van WordPress

Het uitschakelen van automatische updates betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het handmatig bijwerken van de WordPress versie, thema’s en plugins. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op updates en deze uit te voeren om de beveiliging en prestaties van je website te waarborgen. Maak regelmatig of automatisch back-ups voor extra veiligheid!

Kun je wat hulp gebruiken?

Neem gerust contact op en dan kijken we samen tijdens een helderheid gesprek wat voor jou werkt. Hier krijg je vrijblijvend advies om te kijken wat voor jou de beste oplossing is, waardoor jij snel een mooie en werkende website hebt.

Waanzinnige zomer actie

Gratis website boek

In juli en augustus ondersteunen we startende ondernemers met een speciale actie. We geven 1001 exemplaren weg van het boek 'Jouw waanzinnige website', dat een slim stappenplan biedt voor het starten aan een website die harten verovert en klanten aantrekt. Ontdek hoe je stralend online komt!

GRATIS hardcover boek t.w.v. € 24,50 nu (je betaalt alleen verzendkosten)

GRATIS CHECKLIST

Dit heb je nodig voor een nieuwe website

Je bent er maar 17 vinkjes van verwijderd :)

You have Successfully Subscribed!

GRATIS EBOOK

Bespaar direct tijd op het bouwen van je website

Ontdek de 7 geheimen naar sneller een betere website online

You have Successfully Subscribed!

Vraag de bonussen aan

You have Successfully Subscribed!

heb je een vraag