WordPress en WhatsApp: De perfecte combinatie voor jouw klantenservice 

In het digitale tijdperk van vandaag is het essentieel voor bedrijven om overal aanwezig te zijn waar hun klanten zijn. WhatsApp is een platform dat niet over het hoofd gezien kan worden. De WordPress WhatsApp plugin maakt het mogelijk om deze populaire berichtenapp naadloos te integreren in jouw WordPress website. In deze blogpost leggen we uit waarom dit zo waardevol is.

Het gebruiksgemak van WhatsApp

Laten we eerst eens kijken naar het gebruiksgemak. Klanten verwachten tegenwoordig snelle en efficiënte communicatie. Met de WhatsApp plugin kunnen klanten direct vanaf je website contact met je opnemen. Dit betekent dat als zij vragen of problemen hebben, ze onmiddellijk een bericht kunnen sturen, waardoor de kans op een conversie en klanttevredenheid toeneemt.

De persoonlijke touch

Een ander voordeel van de WhatsApp plugin is de persoonlijke touch. WhatsApp staat bekend om zijn persoonlijke en informele communicatie. Door dit kanaal te gebruiken, kun je een meer menselijke verbinding opbouwen met je klanten. Het gaat hier namelijk niet om een robotachtige livechat, maar om echte gesprekken die vertrouwen en loyaliteit kunnen opbouwen.

Hoe zet je de WhatsApp plugin effectief in? 

Het is allereerst belangrijk om duidelijk te maken dat de optie er is. Zorg ervoor dat de WhatsApp knop opvallend aanwezig is op je website. Je kunt hem plaatsen in de hoek van het scherm of als onderdeel van je contactpagina. Het moet intuïtief zijn voor bezoekers om te begrijpen hoe ze de functie kunnen gebruiken. Het is cruciaal is de responsiviteit. Als je klanten de optie biedt om via WhatsApp contact op te nemen, zorg er dan voor dat er iemand klaar staat om te reageren. Er zijn mogelijkheden om te automatiseren. De WhatsApp plugin biedt vaak mogelijkheden om automatische begroetingen of veelgestelde vragen in te stellen.     

Hoe installeer je de WhatsApp plugin?

Er zijn verschillende WhatsApp plugins beschikbaar voor WordPress. Zodra je een WhatsApp plugin hebt gekozen is het tijd om de plugin te installeren. Ga naar het dashboard van je WordPress website. Navigeer naar ‘plugins’ en vervolgens naar ‘nieuwe plugin’. Gebruik de zoekfunctie en zoek naar de WhatsApp plugin die je hebt gekozen. Zodra je de plugin hebt gevonden, klik je op ‘nu installeren’. Nadat je alles naar wens hebt ingesteld, is het belangrijk om te testen of de plugin correct werkt.

Heb je hulp nodig?

De digitale wereld kan overweldigend zijn, daarom staan we klaar om jou te helpen, mocht dat nodig zijn. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend helderheidsgesprek.

Lees het boek

Jouw waanzinnige website

En ontdek hoe je binnen no-time online komt met een website die harten verovert

GRATIS CHECKLIST

Dit heb je nodig voor een nieuwe website

Je bent er maar 17 vinkjes van verwijderd :)

You have Successfully Subscribed!

GRATIS EBOOK

Bespaar direct tijd op het bouwen van je website

Ontdek de 7 geheimen naar sneller een betere website online

You have Successfully Subscribed!

Vraag de bonussen aan

You have Successfully Subscribed!

heb je een vraag