Als je je gaat verdiepen in het maken van een website dan kan het niet anders dat je iets over WordPress tegenkomt. Maar wat is WordPress nou precies en waarom wil je juist dit platform gebruiken voor het maken van je website? In deze blog geef ik de 8 belangrijkste redenen waarom ik zelf met WordPress werk en jou aanraad je website in dit systeem te maken.

Daarom #1.
WordPress is het grootste content management systeem 

Een content management systeem (of CMS) is een platform dat je de content van je website laat managen. In normaal Nederlands betekent dit dat je zonder te coderen dingen kunt aanpassen in je website 🙂

Heel handig natuurlijk want dit geeft jou, als onervaren webbouwer, de mogelijkheid om zonder computercode-kennis je website te kunnen maken.

Dat een kwart van alle websites in de wereld een WordPress website is geeft al aan dat het een fantastisch goed platform is. Maar waaróm is het zo populair?

Daarom # 2.
WordPress is gratis en open source

WordPress is een open source software. Dit betekent dat de originele broncodes openbaar zijn voor het publiek en deze gratis te gebruiken, te bewerken en te herdistribueren zijn.

WordPress-software is volledig gratis en wordt geleverd met onbeperkte geldigheid. Je kunt het downloaden van de officiële website: https://wordpress.org

Trouwens, tegenwoordig bieden de meeste hostingbedrijven een één klik installatieinstallatie-service van WordPress aan. Dit maakt het nog gemakkelijker voor je om hiermee aan de slag te gaan. Kies dus een hosting die dit aanbiedt.

Daarom # 3.
WordPress is gemakkelijk te gebruiken & aan te passen

WordPress groeit snel en een van de belangrijkste redenen is dat het eenvoudig is en je erin kunt werken zonder enige codering.

Het dashboard is een zeer gebruiksvriendelijke, eenvoudige interface die het mogelijk maakt om de meeste elementen van je website op een eenvoudige manier aan te passen.

Voor het vormgeven van je website kies je een WordPress thema die je de mogelijkheid geeft om kleuren, ontwerp en kenmerken van je website aan te passen.

Daarom # 4.
Grote community helpt bij het oplossen van problemen

WordPress heeft een enorme gemeenschap van actieve gebruikers en ontwikkelaars.

Het goed onderhouden ondersteuningsforum bevat miljoenen vragen en oplossingen om problemen op te lossen.

Als je een vraag hebt zal het antwoord altijd op internet te vinden zijn.

Daarom # 5.
WordPress is veilig genoeg

WordPress heeft een hoge beveiligingsstandaard.

Maar aangezien 25% van de websites op internet in WordPress is gebouwd, proberen hackers onophoudelijk mazen in WordPress te vinden om toegang te krijgen tot deze sites.

Maar maak je geen zorgen. Updates van WordPress beschermen je tegen eventuele beveiligingslekken. Het regelmatig updaten van je WordPress-versie is het meest effectief om dit kwetsbaarheidspunt te bestrijden.

Daarom # 6.
Het is gemakkelijk te ïntegreren met elke service/toepassing

Standaard WordPress heeft veel ingebouwde functionaliteit, maar je kunt het zelfs krachtiger maken met plug-ins.

Wanneer je plug-ins installeert, voegt het extra functionaliteit toe aan je WordPress-website. Sommige plug-ins en gratis en andere zijn betaald. Er zijn ongeveer 41000+ plug-ins beschikbaar in de WordPress directory. Bedenk het maar en er is wel een plugin voor!

Daarom # 7.
WordPress is 99% SEO-vriendelijk

Google en alle zoekmachines tonen en rangschikken websites in zoekresultaten op basis van verschillende vooraf gedefinieerde parameters. Aan hoe meer parameters je voldoet, hoe beter uw website in de zoekresultaten scoort.

Goed nieuws is dat WordPress alle SEO-verantwoordelijkheden op zich neemt die een CMS moet vervullen. Ook er zijn verschillende SEO-plug-ins beschikbaar om de zichtbaarheid van zoekmachines op je WP-website te verbeteren.

Daarom #8.
Het blijft maar beter worden

WordPress is het grootste en meest effectieve gemeenschap en evolueert van dag tot dag om de gebruikersvriendelijke interface en functies te verbeteren.

WordPress vergeleken

WordPress is een gratis en open source CMS systeem maar er komen steeds meer commerciele CMS systemen op de markt. Denk aan Wix gehoord of One.com

Het grootste verschil tussen die systemen en WordPress is dat WordPRess een open systeem is en de commerciele CMS-en een gesloten systeem. De commerciele CMS’sen worden door een bedrijf gemaakt. Dit betekent dat alle mogelijkheden binnen zo’n systeem door dit bedrijf moeten worden uitgevonden en gemaakt.  

Het kan dus zijn dat dit systeem bepaalde functionaliteiten niet biedt.

Ik had een klant die een website in Wix had gemaakt, daar heel veel tijd aan had besteed, om er aan het einde achter te komen dat het betalen met iDeal niet werd ondersteund door het systeem.

Met WordPress zul je nooit iets tegenkomen wat niet mogelijk is te maken of te programmeren.
Daarom raad ik je aan je website in WordPress te (laten) maken.

Masterdeal

Een website die op je lijf is geschreven.
Door mij gemaakt, zelf makkelijk aan te passen.

€ 300,- korting

Mogelijk ook interessant voor je:

Dit is het beste thema voor WordPress

Vaak krijg ik de vraag welk thema je het beste kunt gebruiken voor WordPress. Het zijn er zoooow veel. Hoe maak je de goede keuze? Eentje waar je later geen spijt van krijgt. Eentje waarbij NIET halverwege het maken van je website blijkt dat je maar beperkte...

Is jouw website WPK gekeurd?

Website Periodieke Keuring Het belangrijkste in het beheren van je eigen website is het regelmatig up to date houden van je software. Dan gaat je site het allerlangst mee. Net als bij je auto, die bij een regelmatige check en opfrisbeurt je weer honderden kilometers...

Foto’s verkleinen in WordPress

Zware afbeeldingen maken je website traag. Maar hoe verklein je je beelden dan? Er bestaan talloze beeldbewerkingsprogramma's. De bekendste hiervan is Photoshop. Maar wist je dat je foto's ook in WordPress zelf kunt verkleinen? En je kunt je foto's er zelfs ook in...

Vul je e-mailadres in,
dan mail ik je de link naar de training:

You have Successfully Subscribed!

Ontdek 9 voordelen van een website

en hoe je deze inzet voor meer klanten.

Schrijf je direct in om het e-Book te downloaden

Check je mail voor het e-Book!

Ja, ik schrijf me in voor de gratis online training

Hop! Op naar m'n nieuwe website

Woensdag 12 juni 10:00 uur

Privacy verklaring

You have Successfully Subscribed!

Ja, ik schrijf me in voor de gratis online workshop

Starten met je website

maandag 17 december 10:00 uur

Privacy verklaring

You have Successfully Subscribed!

Ja, ik schrijf me in voor de Open Keukentafel (in Amersfoort)

Starten met je website

Zaterdag 10 augustus 10:00 uur

Privacy verklaring

You have Successfully Subscribed!

Ja, ik kom naar de gratis aanschuif ochtend

op vrijdag 08 maart

Privacy verklaring

Je bent succesvol aangemeld voor de volgende aanschuif ochtend in Amersfoort. Check je mail voor meer info.

gratis worksheet, bezoekers website, stappen website, beginnen aan je website, eerste stap website

Ja, ik ontvang graag de worksheet

om klanten metm'n website aan te trekken

Privacy verklaring

Je bent succesvol aangemeld voor de volgende aanschuif ochtend in Amersfoort. Check je mail voor meer info.

Ja, ik ontvang graag de Spiek Sheet

voor de ideale formaten foto's op m'n website

Privacy verklaring

You have Successfully Subscribed!

Ja, ik ontvang graag de 40 tips

voor een ijzersterke website.

Privacy verklaring

You have Successfully Subscribed!