Waarom je website in WordPress maken?

Als je je gaat verdiepen in het maken van een website dan kan het niet anders dat je iets over WordPress tegenkomt. Maar wat is WordPress nou precies en waarom wil je juist dit platform gebruiken voor het maken van je website? In deze blog geef ik de 8 belangrijkste redenen waarom ik zelf met WordPress werk en jou aanraad je website in dit systeem te maken.

Daarom #1.
WordPress is het grootste content management systeem 

Een content management systeem (of CMS) is een platform dat je de content van je website laat managen. In normaal Nederlands betekent dit dat je zonder te coderen dingen kunt aanpassen in je website 🙂

Heel handig natuurlijk want dit geeft jou, als onervaren webbouwer, de mogelijkheid om zonder computercode-kennis je website te kunnen maken.

Dat een kwart van alle websites in de wereld een WordPress website is geeft al aan dat het een fantastisch goed platform is. Maar waaróm is het zo populair?

Daarom # 2.
WordPress is gratis en open source

WordPress is een open source software. Dit betekent dat de originele broncodes openbaar zijn voor het publiek en deze gratis te gebruiken, te bewerken en te herdistribueren zijn.

WordPress-software is volledig gratis en wordt geleverd met onbeperkte geldigheid. Je kunt het downloaden van de officiële website: https://wordpress.org

Trouwens, tegenwoordig bieden de meeste hostingbedrijven een één klik installatieinstallatie-service van WordPress aan. Dit maakt het nog gemakkelijker voor je om hiermee aan de slag te gaan. Kies dus een hosting die dit aanbiedt.

Daarom # 3.
WordPress is gemakkelijk te gebruiken & aan te passen

WordPress groeit snel en een van de belangrijkste redenen is dat het eenvoudig is en je erin kunt werken zonder enige codering.

Het dashboard is een zeer gebruiksvriendelijke, eenvoudige interface die het mogelijk maakt om de meeste elementen van je website op een eenvoudige manier aan te passen.

Voor het vormgeven van je website kies je een WordPress thema die je de mogelijkheid geeft om kleuren, ontwerp en kenmerken van je website aan te passen.

Daarom # 4.
Grote community helpt bij het oplossen van problemen

WordPress heeft een enorme gemeenschap van actieve gebruikers en ontwikkelaars.

Het goed onderhouden ondersteuningsforum bevat miljoenen vragen en oplossingen om problemen op te lossen.

Als je een vraag hebt zal het antwoord altijd op internet te vinden zijn.

Daarom # 5.
WordPress is veilig genoeg

WordPress heeft een hoge beveiligingsstandaard.

Maar aangezien 25% van de websites op internet in WordPress is gebouwd, proberen hackers onophoudelijk mazen in WordPress te vinden om toegang te krijgen tot deze sites.

Maar maak je geen zorgen. Updates van WordPress beschermen je tegen eventuele beveiligingslekken. Het regelmatig updaten van je WordPress-versie is het meest effectief om dit kwetsbaarheidspunt te bestrijden.

Daarom # 6.
Het is gemakkelijk te ïntegreren met elke service/toepassing

Standaard WordPress heeft veel ingebouwde functionaliteit, maar je kunt het zelfs krachtiger maken met plug-ins.

Wanneer je plug-ins installeert, voegt het extra functionaliteit toe aan je WordPress-website. Sommige plug-ins en gratis en andere zijn betaald. Er zijn ongeveer 41000+ plug-ins beschikbaar in de WordPress directory. Bedenk het maar en er is wel een plugin voor!

Daarom # 7.
WordPress is 99% SEO-vriendelijk

Google en alle zoekmachines tonen en rangschikken websites in zoekresultaten op basis van verschillende vooraf gedefinieerde parameters. Aan hoe meer parameters je voldoet, hoe beter uw website in de zoekresultaten scoort.

Goed nieuws is dat WordPress alle SEO-verantwoordelijkheden op zich neemt die een CMS moet vervullen. Ook er zijn verschillende SEO-plug-ins beschikbaar om de zichtbaarheid van zoekmachines op je WP-website te verbeteren.

Daarom #8.
Het blijft maar beter worden

WordPress is het grootste en meest effectieve gemeenschap en evolueert van dag tot dag om de gebruikersvriendelijke interface en functies te verbeteren.

WordPress vergeleken

WordPress is een gratis en open source CMS systeem maar er komen steeds meer commerciele CMS systemen op de markt. Denk aan Wix gehoord of One.com

Het grootste verschil tussen die systemen en WordPress is dat WordPRess een open systeem is en de commerciele CMS-en een gesloten systeem. De commerciele CMS’sen worden door een bedrijf gemaakt. Dit betekent dat alle mogelijkheden binnen zo’n systeem door dit bedrijf moeten worden uitgevonden en gemaakt.  

Het kan dus zijn dat dit systeem bepaalde functionaliteiten niet biedt.

Ik had een klant die een website in Wix had gemaakt, daar heel veel tijd aan had besteed, om er aan het einde achter te komen dat het betalen met iDeal niet werd ondersteund door het systeem.

Met WordPress zul je nooit iets tegenkomen wat niet mogelijk is te maken of te programmeren.
Daarom raad ik je aan je website in WordPress te (laten) maken.

Gratis e-book

Bespaar direct tijd op het bouwen van je website

Wedden dat je wel wat beters te doen hebt dan 6 maanden aan je website te bouwen? Download het e-book en ontdek 7 geheimen die je een shitload aan tijd besparen.

GRATIS CHECKLIST

Dit heb je nodig voor een nieuwe website

Je bent er maar 17 vinkjes van verwijderd :)

You have Successfully Subscribed!

GRATIS EBOOK

Bespaar direct tijd op het bouwen van je website

Ontdek de 7 geheimen naar sneller een betere website online

You have Successfully Subscribed!

Vraag de bonussen aan

You have Successfully Subscribed!