Social media versus Google

Word jij ook zo moe van elke dag te moeten posten op social media om met je bedrijf zichtbaar te zijn onder je doelgroep?

Ik heb een keertje een klant gehad die me vertelde dat ze een jaar lang elke dag had gepost op Facebook (want ‘ze’ zeiden dat dat goed zou zijn voor de business). Dat had haar 0 nieuwe klanten opgeleverd…

Ik heb haar posts gezien, daar had ze elke dag weer heel veel aandacht aan besteed!

Zo ben je eigenlijk een soort slaaf van je bedrijf hè, dat je maar elke dag weer wat uit je contenthoed moet toveren voor die negen likes. Waarvan je hoopt (en misschien wel visualiseert) dat ze ook nog eens naar je website gaan en contact met je gaan opnemen. Maar helaas nooit doen..

Zelf ben ik ook actief op social media hoor. Maar als ik even niet post, dan stort mijn business niet in elkaar.

Dat heb ik ook de afgelopen twee weken ondervonden. Weken waarin ik even helemaal offline was. Geen telefoon, geen mail… en geen posts op social media.

Toch bleven er dagelijks gemiddeld 150 bezoekers op mijn website komen. Werden er aanvragen voor gesprekken in mijn agenda geboekt en producten verkocht.

En dit komt alleen maar door het volgende:

Mijn website wordt goed gevonden op Google.

Het leuke is: daar hoef ik niet constant aan te trekken.

En het kost me ook geen geld.

We betalen ons namelijk allemaal scheel aan Facebook advertenties.

Maar met social media dring je jezelf vaak op aan iemand die niet op je zit te wachten. Je besteedt veel tijd en/of geld aan mensen die zeggen: je kwam ineens voorbij en het leek me wel interessant. Maar ik ben nog in de oriënterende fase.

Je zit daarmee dus met hagel te schieten… in de hoop iets te raken.

Met Google gaat dat anders.

Waarom googlen mensen iets?

Omdat ze bewust op zoek zijn naar een antwoord!

In mijn geval bijvoorbeeld: Hoe bouw ik een website? Wat is een plugin?

Als mensen gericht zoeken en je komt naar boven, dan heb je ze.

Ben jij goed vindbaar in Google?

En weet jij eigenlijk wel écht hoe je dit met je website doet?

Laten we een klein testje doen: Waar wil jij bijvoorbeeld op gevonden worden?

  • Op ‘orthomoleculair therapeut’?
  • Op ‘lifestyle fotograaf’? Op ‘coach’?

 Forget it.

Als ik ‘wandelcoach’ intyp dan krijg ik 111.000 Hits.

Hoe ga je in godsnaam concurreren met 111.000 andere websites die daar ook over gaan?

Er zijn talloze SEO cursussen (SEO = Search Engine Optimalisation) die je de technische kant van het verhaal uitleggen.

“Om je pagina te optimaliseren voor Google moet dit zo staan en dat zo.”

Maar je kunt je pagina nog zo goed technisch optimaliseren op ‘wandelcoach’, daar ga je het echt niet van 100.000 websites op winnen.

Waar dan wel mee?

 Ah, nu wordt het leuk. Door een slimme strategie te hebben 🙂 Een strategie die door slimme zelfstandig ondernemers wordt toegepast.

Die ervoor zorgt dat jij die 111.000 andere vakgenoten weet de omzeilen en toch een plekje vooraan kunt bemachtigen onder de zoekopdrachten van jouw doelgroep. Waar je niet dagelijks nieuwe input voor hoeft te leveren en die je geen geld kost.

En deze strategie kun je gewoon leren.

Hoe zou jij het vinden om precies te weten wat jij concreet kunt doen om je website op een gunstige positie in de zoekmachine te hebben staan? Om zo zichtbaar te worden onder de mensen die zoeken naar wat jij te bieden hebt? Zodat je meer kwalitatieve bezoekers op je website krijgt die klanten bij je worden?

Wat leuk is aan SEO (t.o.v. social media) is dat het een veeeeeeel duurzamere inspanning is. Een artikel of pagina die vandaag wordt opgepikt, kan lange tijd bovenaan blijven staan.

Zo staat mijn artikel over ‘ideale formaten foto’s op je website’ bijvoorbeeld al 3 jaar als een van de eerste vermeld als mensen naar een gerelateerd onderwerp zoeken in Google.

Die pagina heb ik in een ver verleden eens geschreven en levert me nog dagelijks gratis bezoekers op!

Om dit ook voor jou mogelijk te maken start ik 8 november weer met een 8 weekse Slimme SEO training. 8 weken lang gaan we concreet aan de slag met jouw SEO strategie.

Ik laat je de do’s en de dont’s zien en je zet precies die stappen om op de juiste zoektermen en op de juiste manier opgepikt te worden. Zodat je hier jaren lang plezier van hebt.

Het is een programma waarin je mega veel inzicht en kennis krijgt en deze direct op je eigen website gaat toepassen. Heel praktisch met een stappenplan, opdrachten, Q&A’s, masterclasses, persoonlijke feedback, inspiratie en motivatie om je website beter vindbaar in Google te maken! Voor je meer waardevolle bezoekers op je website.

Je hebt voor deze Slimme SEO training geen technische kennis nodig (wél een website die je zelf kunt aanpassen) en hij is helemaal toegespitst op jouw unieke waarde en doelgroep.

Schrijf je hier gauw in (er zijn een beperkt aantal plekken om iedereen voldoende aandacht te geven) en laat je website echt bijdragen aan het succes van je bedrijf.

 

Let’s go up!

Mok

 

 

Gratis e-book

Bespaar direct tijd op het bouwen van je website

Wedden dat je wel wat beters te doen hebt dan 6 maanden aan je website te bouwen? Download het e-book en ontdek 7 geheimen die je een shitload aan tijd besparen.

GRATIS CHECKLIST

Dit heb je nodig voor een nieuwe website

Je bent er maar 17 vinkjes van verwijderd :)

You have Successfully Subscribed!

GRATIS EBOOK

Bespaar direct tijd op het bouwen van je website

Ontdek de 7 geheimen naar sneller een betere website online

You have Successfully Subscribed!