Moddervrij webben

Ik geef nog eens gas. Maar hoor de motor alleen maar hard loeien en mijn rechter voorband slippen. Nog een keertje probeer ik hem in z’n achteruit te zetten en mijn wielen de andere kant op te draaien. En weer gas. Weer loei en slipgeluiden. Maar geen beweging…

Een grote zucht komt er uit mijn tenen omhoog. Shit.

Wel 5 minuten blijf ik voor me uit te staren. Verloren in een soort ik-heb-echt-geen-idee-wat-nu-te-doen-zone.

Ik zit vast en kan geen kant op

Wat begint als een dagje touren met ons campervan busje door het Franse platteland, eindigt op een modderig paadje waar ik vast kom te zitten en niet meer voor- of achteruit kan.

Beginnersfout. Waarom had het camperbedrijf niet gewaarschuwd dat ik beter geen onverharde weggetjes in kon gaan? Omdat een top-zware bus daar makkelijk in vast kan komen te zitten?

Een domme move

Een domme move, dat vond mijn verzekering ook toen ik ze aan de lijn had om een sleepwagen te regelen. Als ik de bus zelf een onverharde weg in had gereden, gingen ze de kosten van me eruit slepen namelijk niet dekken.

Dat wist ik niet.

En dat er geen sleepdiensten in de omgeving de telefoon opnamen op een zondag middag had ik ook niet bedacht toen ik ’s ochtends met goede moed achter het stuur kroop.

Uiteindelijk zijn vrienden met de traktor naar me toe komen rijden en hebben het busje uit het diepe gat gesleept waar ik mijn voorwiel tot aan de as in had gegraven (ja ik wist wel dat hard gas geven het wiel alleen maar dieper in de modder zou doen komen maar ik dacht: dit is vast een uitzondering).

Ik vond het stiekem wel leuk hoor…

Om een keer op sleeptouw genomen te worden (letterlijk). Meestal ben ik de traktor namelijk. Die je uit je help-ik-zit-vast-met-mijn-website-modder trek.

Wekelijks spreek ik ondernemers die veel te lang in die modder blijven modderen. In die, ik kan niet voor- of achteruit dus blijf ik maar voor me uitstaren situatie zitten. En ik snap het helemaal. Ik was ook langer apathisch voor me uit blijven staren als ik niet nodig naar de wc moest en mijn maag begon te knorren.

Ik trek jou uit de modder

Maar met dit bericht wil ik je er even aan herinneren dat je mij voor hulp in kunt schakelen. Om je uit de modder te trekken of, nog liever, om je niet in de modder terecht te laten komen. Om je een leuke rit te bezorgen met als eind punt: jouw waanzinnige website.

Een van de manieren waarop ik dit doe is met de Keukentafel Webtips.

Elke woensdag kun je me via mijn stories op Insta een website vraag stellen.

Over techniek, je webteksten, de vormgeving van je website, bezoekers op of verkopen met je website. Donderdag beantwoord ik dan een van jullie vragen.

Volg ons op Insta om een vraag te stellen, of om wekelijks website wijzer te worden door de veel voorkomende vragen van anderen beantwoord te zien.

Laten we die website wielen samen lekker moddervrij laten draaien!

Mok

P.s. Exclusief voor klanten (van de Lekker Webben, Workshop op 1op1 traject): 16 maart is er weer een aanschuifdag. Voor als je mijn persoonlijke hulp wilt bij hobbels die je ondervindt bij het bouwen of aanpassen van je website. Broembroem naar Bussum!

Waanzinnige zomer actie

Gratis website boek

In juli en augustus ondersteunen we startende ondernemers met een speciale actie. We geven 1001 exemplaren weg van het boek 'Jouw waanzinnige website', dat een slim stappenplan biedt voor het starten aan een website die harten verovert en klanten aantrekt. Ontdek hoe je stralend online komt!

GRATIS hardcover boek t.w.v. € 24,50 nu (je betaalt alleen verzendkosten)

GRATIS CHECKLIST

Dit heb je nodig voor een nieuwe website

Je bent er maar 17 vinkjes van verwijderd :)

You have Successfully Subscribed!

GRATIS EBOOK

Bespaar direct tijd op het bouwen van je website

Ontdek de 7 geheimen naar sneller een betere website online

You have Successfully Subscribed!

Vraag de bonussen aan

You have Successfully Subscribed!

heb je een vraag