Ik had het bijna niet gehaald.
Mijn zwemdiploma B. En dat terwijl ik hartstikke goed kon zwemmen.
Misschien herinner je je dat een van de onderdelen van het diploma B is dat je 10 meter onder water moet zwemmen.
Ik weet nu dat dat 10 meter LANG onder water zwemmen is.
Maar op een of andere manier dacht ik, als 7 jarig meisje, trainend voor het diploma, dat ik 10 meter DIEP moest zwemmen.
Nou hadden we zwemles in ons lokale zwembad. En dat was, ik schat zo, 3 meter diep. Dus elke keer dat we gingen oefenen op de 10 meter onder water zwemmen dook ik naar de bodem van het bad. En zwom ik netjes over de bodem heen naar de overkant van het bad.
Ik snapte niks van al die kindjes die alleen hun voorhoofd onder water hielden bij het onderwater zwemmen. Maar ja, dat zij niet begrepen dat je dieper moest zwemmen om je diploma te halen was niet mijn probleem. Ik zorgde ervoor dat ik zo diep mogelijk zwom. En we zouden, als we af gingen zwemmen in het ‘grote’ bad, wel 10 meter diep kunnen gaan.
Dus toen de dag van het afzwemmen aan was gebroken, zag ik tot mijn plezier dat we dat in een heel diep bad deden. Het onderdeel 10 meter onderwater zwemmen brak aan en ik dook direct naar de bodem. Tjonge wat was dit bad diep. Maar ik zwom doel gericht naar de bodem en raakte die aan voordat ik de reis naar boven inzette.
Bovengekomen keek ik trots om me heen. Ik verwachtte dat ik als winnaar zou worden bekroond omdat ik de bodem had gehaald van dit diepe bad. Ik had geen van m’n klasgenootjes dit zien doen!
Maar niks bleek minder waar. De jury keek bedenkelijk. En toen bleek dus dat ik het nét had gehaald. De 10 meter eindstreep. Waar ik heen had moeten zwemmen.
Al snel begon het me te dagen dat ik maanden lang de opdracht had misbegrepen.
Stel je voor dat ik was gezakt op het niet halen van de 10 meter. Omdat ik de diepte in ging, en niet de lengte. Niet mijn zwemkwaliteit, maar mijn misvatting had me dan m’n diploma gekost.
Best jammer dat je denkt dat je goed bezig bent, en dat later blijkt dat dat niet zo is.
Zulke misvattingen zie ik veel op het gebied van SEO.
Hieronder vind je verschillende vragen die ik krijg die dit onderstrepen:
“Ik heb zo veel mogelijk zoektermen in m’n homepagina gestopt, dan moet mijn website daar toch op gevonden worden?”
Of “Er was iets met metatags. IK heb gehoord dat dit termen zijn termen die je ergens in kunt voeren zodat je daar op gevonden wordt. Waar kan ik die invoeren?”
Of “Ik wil als wandelcoach gevonden worden op ‘wandelcoaching’, dan hoef ik toch alleen deze term in mijn domein op te nemen?”
Of “Alle bolletjes van Yoast staan op groen, en toch word ik niet gevonden, hoe kan dat?”
Of “Ik gebruik netjes H1, H2 en H3 in mijn teksten, waarom komt mijn website dan niet tevoorschijn als ik die termen in Google intype?”
Of “Ow ik weet hoe ik gevonden ga worden hoor, ik hoef alleen maar zoektermen aan de ‘alt’ aan mijn foto’s toe te voegen. Ben er alleen nog niet aan toegekomen.”
Dit zijn allemaal equivalenten van mijn onschuldige, maar hardnekkige 10 meter DIEP idee:
Je hebt iets gehoord dat je denkt te snappen en doet reuze je best dat toe te passen. Maar uiteindelijk levert het je niks op. Nou ja, of soms, als je zo’n geluksvogel bent als ik.
Wil je weten wat je wél doet om op de eerste pagina in Google boven te komen drijven? Dan kun je bij mij op les.
Ik verhelder de hele boel voor je. Zodat je niet met vraagtekens, misvattingen en ander tijdrovende praktijken je dagen verdoet, maar doel gericht je website zichtbaar maakt onder je doelgroep.
En daar kun je best wat begeleiding bij gebruiken want geloof mij: Google is een heel groot bad.
Daarom geef ik de SEO training: In 8 weken hoger in Google.
Omdat ik wil dat je slaagt. Niet per ongeluk. Maar heel erg expres.
Je kunt je hier nog inschrijven >>
Mok