Hoe en waarom je de WordPress Cache moet legen

Als je WordPress website sloom functioneert, is de kans groot dat je een probleem hebt met je Cache. Je WordPress Cache is een techniek die helpt om je website sneller te laten laden, maar soms kunnen verouderde gegevens in je Cache leiden tot problemen. Gelukkig is het legen van de Cache in WordPress eenvoudig. In deze blogpost ontdek je hoe je dit doet en waarom het zo belangrijk is.

Waarom je Cache legen essentieel is

Caching slaat tijdelijk websitegegevens op om de laadtijd te verkorten. Dit is handig, maar als je je site updates geeft, wil je niet dat bezoekers vastzitten aan een oude versie. De Cache legen zorgt ervoor dat de meest recente versie van je site zichtbaar is.

 

Stap voor stap je WordPress Cache legen

Stap 1: Via je browser

Je kunt beginnen met het legen van de Cache in je eigen browser. Dit zorgt ervoor dat je de meest recente versie van je website ziet. Het kan variëren per browser, maar het komt meestal neer op het openen van de instellingen en het kiezen voor ‘Browsegegevens wissen’ of iets soortgelijks. Selecteer ‘Gecachte afbeeldingen en bestanden’ en klik op ‘Gegevens wissen’. Als je de Cache in je browser hebt geleegd, kun je de webpagina nog eens bezoeken. Indien je recent gemaakte wijzigingen niet zichtbaar zijn, maak je waarschijnlijk gebruik van een caching plugin. In de volgende stap leggen we uit hoe je de caching plugin kunt legen.

Stap 2: Via je caching plugin

De meeste WordPress sites maken gebruik van een caching plugin. De stappen voor het legen zijn veelal vergelijkbaar voor verschillende caching plugins. Zoek naar een optie zoals ‘clear Cache’ of ‘purge Chace’ in de instellingen van de plugin.

Wanneer is het verstandig om de Cache te legen?

Het legen van je Cache is vooral belangrijk na het updaten van plugins, thema’s of na het aanbrengen van andere grote veranderingen aan je website. Het zorgt ervoor dat je wijzigingen zichtbaar zijn en verbetert de algemene gebruikerservaring door de meest recente content te weergeven.

Heb je wat hulp nodig?

Maak je geen zorgen, wij zijn hier om je te helpen. Neem gerust contact met ons op voor een helderheidsgesprek waarin we samen ontdekken wat voor jou de beste aanpak is. Je krijgt van ons vrijblijvend advies, zodat je snel een prachtige en functionele website hebt.

 

Lees het boek

Jouw waanzinnige website

En ontdek hoe je binnen no-time online komt met een website die harten verovert

GRATIS CHECKLIST

Dit heb je nodig voor een nieuwe website

Je bent er maar 17 vinkjes van verwijderd :)

You have Successfully Subscribed!

GRATIS EBOOK

Bespaar direct tijd op het bouwen van je website

Ontdek de 7 geheimen naar sneller een betere website online

You have Successfully Subscribed!

Vraag de bonussen aan

You have Successfully Subscribed!

heb je een vraag