Het verhuizen van je WordPress site: een simpele gids voor een soepele overstap

Ben je van plan om je WordPress website naar een nieuwe host te verhuizen? Het lijkt misschien overweldigend, maar met een goede voorbereiding en de juiste stappen kan je website zonder problemen verhuisd worden. In deze blog nemen we de stappen voor een soepele overstap met je door.

Stap 1: Kies de juiste hosting partner

Voordat je begint, is het belangrijk om een hosting provider te kiezen die voldoet aan je behoeften. Overweeg factoren zoals snelheid, ondersteuning, prijs en beveiliging. Zodra je de juiste hosting partner hebt gevonden, kun je beginnen met de verhuizing.

Stap 2: Installeer de ‘All-in-One WP Migration’ plugin

Ga naar het dashboard van je WordPress website. Navigeer naar ‘plugins’ en vervolgens naar ‘nieuwe plugin’. Gebruik de zoekfunctie en zoek naar de ‘All-in-One WP Migration’ plugin. Zodra je de plugin hebt gevonden, klik je op ‘nu installeren’.

 

Stap 3: Exporteer je bestaande WordPress website

Ga binnen het dashboard van je WordPress website naar de ‘All-in-One WP Migration’ plugin. Selecteer ‘Exporteer’ en kies ‘bestand’ om de gegevens van je WordPress website te exporteren.

Stap 4: maak van alles een back-up

Het is van belang om een volledige back-up te maken van je website. Dit omvat je database, thema’s, plugins, media en alle andere bestanden die op je huidige server staan. Je kunt dit doen met behulp van de ‘All-in-One WP Migration’ plugin. Selecteer ‘back-ups’ en kies voor ‘volledige back-up’. Download vervolgens het volledige back-up bestand naar uw computer. Dit kan even duren gezien de grootte van je WordPress website.

Stap 5: Importeren naar je nieuwe host

Log in op je nieuwe hosting. Installeer de ‘All-in-One WP Migration’ plugin hier. Selecteer ‘Importeer’ en kies ‘bestand’ om de ingevoerde gegevens op te slaan in een bestand. Upload het bestand naar de nieuwe website.

Heb je hulp nodig met de verhuizing?

We begrijpen dat de digitale wereld overweldigend kan zijn en daarom staan we klaar om je te ondersteunen bij elke stap. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend helderheidsgesprek. Samen zorgen we ervoor dat jouw digitale aanwezigheid straalt als nooit tevoren!

 

Lees het boek

Jouw waanzinnige website

En ontdek hoe je binnen no-time online komt met een website die harten verovert

GRATIS CHECKLIST

Dit heb je nodig voor een nieuwe website

Je bent er maar 17 vinkjes van verwijderd :)

You have Successfully Subscribed!

GRATIS EBOOK

Bespaar direct tijd op het bouwen van je website

Ontdek de 7 geheimen naar sneller een betere website online

You have Successfully Subscribed!

Vraag de bonussen aan

You have Successfully Subscribed!

heb je een vraag