Een permalink aanpassen in WordPress: Stap voor stap 

Een goede permalink structuur is in WordPress essentieel voor zowel de gebruikerservaring als SEO. Een permalink, of permanente link, is de volledige URL die je gebruikt om naar specifieke berichten, pagina’s of andere inhoud op je website te verwijzen. Het is de link die bezoekers gebruiken om jouw pagina te bezoeken en die je deelt op social media of andere websites. In deze blogpost leggen we uit hoe je een permalink in WordPress kunt aanpassen, zodat jouw website beter vindbaar en gebruiksvriendelijker wordt.

Hoe pas je een permalink aan?

Stap 1: Ga naar instellingen in WordPress

Log in op je WordPress dashboard en navigeer naar ‘Instellingen’ en vervolgens naar ‘Permalinks’. Hier vind je verschillende opties voor permalink-structuren.

Stap 2: Kies de juiste structuur

WordPress biedt een aantal standaardopties zoals ‘Dag en naam’, ‘Maand en naam’, en ‘Numeriek’. Voor de meeste websites is ‘Berichtnaam’ de beste keuze, omdat dit zorgt voor een schone, beknopte en SEO-vriendelijke URL.

Stap 3: Pas aangepaste structuur aan

Als je specifieke behoeften hebt, kun je kiezen voor ‘Aangepaste structuur’ en je eigen structuur definiëren met behulp van de beschikbare tags. Een populaire structuur zijn URL’s die zowel de categorie als de berichtnaam bevatten.

Stap 4: Sla de wijzigingen op

Nadat je je gewenste structuur hebt gekozen of aangepast, klik je op ‘Wijzigingen opslaan’ om de nieuwe permalink structuur te activeren.

Nog een paar aandachtspunten

Als je de permalink structuur van een gevestigde website wijzigt, kan dit leiden tot gebroken links. Gebruik een redirect-plugin om oude URL’s door te verwijzen naar de nieuwe.
SEO-vriendelijke URL’s: Kies voor beknopte en relevante URL’s. Vermijd het gebruik van onnodige woorden en zorg ervoor dat de URL de inhoud van de pagina goed weerspiegelt.
Consistentie: Zorg voor consistentie in je URL-structuur over je hele website.

Hulp nodig bij het aanpassen van de permalinks in WordPress?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend helderheidsgesprek. Samen zorgen we ervoor dat jouw digitale aanwezigheid straalt als nooit tevoren!

Lees het boek

Jouw waanzinnige website

En ontdek hoe je binnen no-time online komt met een website die harten verovert

GRATIS CHECKLIST

Dit heb je nodig voor een nieuwe website

Je bent er maar 17 vinkjes van verwijderd :)

You have Successfully Subscribed!

GRATIS EBOOK

Bespaar direct tijd op het bouwen van je website

Ontdek de 7 geheimen naar sneller een betere website online

You have Successfully Subscribed!

Vraag de bonussen aan

You have Successfully Subscribed!

heb je een vraag