Aan de slag met lettertypes in WordPress

Weerspiegelen jullie lettertypes momenteel niet echt wie jullie zijn? De typografie van je website speelt een cruciale rol in hoe bezoekers jouw merk ervaren. Maar geen stress. Je kunt vrij eenvoudige lettertypes aanpassen in WordPress. In deze blogpost lees je hoe je in een paar stappen het perfecte lettertype voor jouw website kiest en instelt.

Stap 1: Het perfecte lettertype kiezen

Voordat je begint met aanpassen, is het belangrijk om na te denken over het juiste lettertype voor jouw site. Het is van belang dat jouw lettertypes aansluiten bij de identiteit van jouw bedrijf. Ben je speels of serieus? Innovatief of traditioneel? Zodra je een lettertype hebt gekozen dat past bij je bedrijf, is het tijd om deze in WordPress in te stellen.

Stap 2: Gebruik de WordPress Customizer

Een eenvoudige manier om lettertypes te wijzigen is via de WordPress Customizer. Ga naar je dashboard en klik op ‘Weergave’ en dan op ‘Customize’. Onder ‘Typografie’ of ‘Fonts’ vind je de opties om lettertypes aan te passen. Hier kun je het lettertype voor je kopteksten en hoofdtekst selecteren uit een lijst met vooraf ingestelde opties. Sla je wijzigingen op en bekijk het resultaat.

Stap 3: Plugins voor meer opties 

Behoefte aan meer lettertypes dan de vooraf ingestelde opties in de Customizer? De plugin ‘Easy Google Fonts’ geeft je toegang tot honderden Google Fonts. Installeer en activeer de plugin en ontdek de nieuwe opties in de Customizer. Nu kun je experimenteren met lettertypes totdat je het lettertype vindt die perfect aansluit bij jouw bedrijf!  

Stap 4: Lettertypes handmatig toevoegen 

Je kunt ook je lettertypes handmatig toevoegen. Dit vereist het bewerken van CSS en mogelijk HTML. Gebruik @font-face in je stylesheet om je eigen gedownloade fonts te definiëren. Let op als je licenties van lettertypes van buitenaf haalt. Wees ook bewust van de laadtijden; extra lettertypes kunnen je site vertragen. 

Stap 5: Testen en aanpassen 

Heb je je lettertypes ingesteld? Dan is het nu tijd om te testen. Bekijk je site op verschillende apparaten en browsers om zeker te weten dat alles er goed uitziet. Met deze stappen geef je jouw WordPress website een make-over die jouw identiteit versterkt en bezoekers een prettige leeservaring biedt. 

Heb je hulp nodig?

Neem dan gerust contact met ons op. In een vrijblijvend adviesgesprek maken we samen een plan van aanpak dat bij je past.

Lees het boek

Jouw waanzinnige website

En ontdek hoe je binnen no-time online komt met een website die harten verovert

GRATIS CHECKLIST

Dit heb je nodig voor een nieuwe website

Je bent er maar 17 vinkjes van verwijderd :)

You have Successfully Subscribed!

GRATIS EBOOK

Bespaar direct tijd op het bouwen van je website

Ontdek de 7 geheimen naar sneller een betere website online

You have Successfully Subscribed!

Vraag de bonussen aan

You have Successfully Subscribed!

heb je een vraag